Duurste en goedkoopste wereldsteden om koffie te drinken

De duurste en goedkoopste koffie in hotels wereldwijd

Koffie is het meest gedronken drankje in hotels. Maar waar betaal je nou het meest voor je kopje koffie en waar het minst? Hotel.com zocht het uit door de gemiddelde koffieprijzen van de hotels in alle grote wereldsteden met elkaar te vergelijken.

De Club sandwich index

Ieder jaar checkt hotels.com de prijzen van eten en drinken in hotels. Een leuke manier om een beeld te krijgen van het prijsniveau in verschillende landen in de grote steden en om te zien wat bijvoorbeeld een kopje koffie kost in Nederland ten opzichte van bijvoorbeeld de Verenigde staten en in Australië. Deze index is vernoemd naar het eerste product dat ze vergelijken; de Club sandwich.

De top 10 goedkoopste koffielanden

Allereerst de top 10 goedkoopste landen om koffie te bestellen in het hotel. Hierin valt op dat het of koffieproducerende landen zijn dan wel landen waar koffie erg populair is. De allervoordeligste koffie krijg je in Bogotá, de hoofdstad van Colombia. Hier betaal je slechts €1,38 voor een kop koffie. Sowieso is Latijns-Amerika de plek om voordelig koffie te drinken. Op nummer 2 en 3 staan Rio de Janeiro en Mexico-Stad. Hier betaal je respectievelijk €1,80 en €2,17 voor een bakje.

De goedkoopste koffie krijg je in Bogotá, Colombia

De plekken van Colombia en Brazilië zijn goed te verklaren als grootste koffieproducenten. Overigens wil dit niet zeggen dat je hier ook de lekkerste koffie krijgt. Vaak is deze al onderweg naar de landen die vervolgens op de lijst staan zoals Dublin, Madrid, Rome, Berlijn. Nederland  toch een van de grootste koffieconsumenten (per hoofd van de bevolking) valt net buiten de top 10. In Amsterdam betaal je in het gemiddelde hotel zo’n €3,41.

Nederland valt net met plaats 11, net buiten de top 10

De complete top 10 goedkoopste steden om koffie te drinken

1 Bogotá Colombia € 1,38
2 Rio de Janeiro Brazilie € 1,80
3 Mexico-Stad Mexico € 2,17
4 Dublin Ierland € 2,88
5 Madrid Spanje € 2,92
6 Rome Italië € 2,96
7 Buenos Aires Argentinië € 3,10
8 Toronto Canada € 3,10
9 Berlijn Duitsland € 3,10
10 New Delhi India € 3,40
11 Amsterdam Nederland € 3,41

De duurste steden om koffie te drinken

Natuurlijk komen ook de duurste steden in de test naar voren. Hier zie je veel landen verschijnen waar koffie veel minder populair is. De koffie wordt dan voornamelijk door toeristen gedronken. De koffie in die landen is dus al duurder en de toerist wil toch zijn koffie bij het ontbijt. Ook steden die over het algemeen al duur zijn komen naar voren. Zo drink je in New York gemiddeld voor €4,72 een kop koffie en in Genève moet je €5,43 betalen. Maar dat is nog een schijntje vergeleken met Seoul, voor minder dan €8,53 krijg je daar gemiddeld geen koffie mee!

In Seoul krijg je onder de €8,53 geen koffie!

De Complete lijst van 10 duurste steden om in een hotel koffie te drinken

Seoul   Zuid-Korea                    8,53
Tokyo Japan                    7,50
Bejing China                    6,74
Hong Kong China                    6,49
Taipei Taiwan                    6,00
Geneve Zwitserland                    5,43
Londen Engeland                    5,35
Singapore Singapore                    5,32
Parijs Frankrijk                    5,08
New York Amerika                    4,72

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *